Start

FOTO OCH FILM FÖR FÖRETAG

Apelöga är en fotobyrå med ett autentiskt bildspråk. Våra fotografer och filmare har en bakgrund inom fotojournalistik.

Vi tror på att autentisk kommunikation skapar bra relationer. Det är i denna anda vi arbetar, med film och foto.

Vill du nå ut bättre med ditt budskap? Vill du ha filmer och bilder som gör att du får bättre kontakt med dina kunder? Vi kan hjälpa dig.

NÅGRA AV VÅRA KUNDER

  • Advokater – från vitt till betong

    Ibland träffar man inte där man siktar och tur är väl det. Advokatfirman A.Lindberg i Malmö kom till Apelöga med en porträttförfrågan: En gruppbild och tre enskilda porträtt skulle tas. Bilderna skulle användas på deras nya sajt och bilderna skulle tas mot vit bakgrund i studio. För att få en aning rumskänsla i bilderna, föreslog vi att bilderna kunde tas mot vår vita brädvägg i vår studio. Sagt och gjort, bilderna tas och alla är nöjda och glada. Där hade historien kunnat sluta om det inte var för att de på vägen ut från Apelöga fick syn på våra personalporträtt. Dessa porträtt är tagna i olika utemiljöer. De gillades och vi bestämde oss för att komplettera fotosessionen med några utebilder. När bildbeställningen kom var det utebilderna som hade valts. Ja, ibland är man låst i sina tankar om vad man tror att man vill ha, att man inte ser vilka alternativ som finns. Vi på Apelöga tycker att det var kul att Advokatfirman A.Lindberg gillade våra porträtt och att de vågade satsa på något annat än den ursprungliga idén. Råd till fotografer: Visa upp vad du själv gillar, chansen är stor att det gillas av andra också. I en säljroll är det lätt att bli en sån som bara smeker medhårs, men istället: Våga utmana dina kunder! Råd till bildköpare: Ha ett öppet sinne! Om du bara beställer det du själv kan fantisera ihop så är risken att du missar mycket. Fråga gärna fotografen vad hen tycker, så slipper du upprepa andras misstag.        

  • De bästa bilderna från juli

    Juli månad bjöd på fina möten, men inte lika fint väder. Våra julibilder brukar visa människor som badar, nu blev det istället många bilder tagna inomhus, som till exempel bilderna från Bageri Leve. Lite glassväder prickades ändå in i Malmö, samt en fin sommarkväll i Örebro. Här kan du läsa mer om bilden på Örebro Slott som togs i samband med ett uppdrag för Ica.                           Vill du se mer bilder från våra plåtningar? Följ oss på Instagram! TIDIGARE MÅNADENS BILDER De bästa bilderna från juni De bästa bilderna från april De bästa bilderna från mars De bästa bilderna från januari De bästa bilderna från december De bästa bilderna från november De bästa bilderna från september De bästa bilderna från augusti De bästa bilderna från juli De bästa bilderna från juni De bästa bilderna från maj De bästa bilderna från april  

  • Konsten att vara professionell

    Få saker är: ”Det är väl bara att…” om man ska göra dem riktigt bra. Det gäller inte minst fotografi, ett medium som genom digitaliseringen har fått utstå sin motsvarighet till Martin Timell-effekten. Så i en bransch av många ”Kan självare” är det på sin plats att säga nej, du kan inte bäst själv. Alla kan kanske bli fotografer, men alla är inte fotografer. Men att fota ett hus då, hur svårt är det egentligen? Ja, det kan vara alltifrån jättelätt till jättesvårt. Det beror på vilka krav som ställs på slutresultatet. Ett uppdrag i Örebro skulle kompletteras med en bild på slottet. Tiden som kunde avsättas till detta var en kväll eller en tidig morgon dagen därpå. kl. 16.52. Himlen är grå och ljuset platt. Jag kollar olika väderappar som alla påstår att det är sol i Örebro. I hopp om att det ska spricka upp, rekar jag fotoplatser utifrån den utlovade kvällssolens riktning. Samtidigt pågår OpenArt biennale i Örebro med konstverk över hela staden, som påverkar mina val av fotograferingsvinklar.   kl. 18.52. Solen tränger igenom, men himlen bakom slottet är fortfarande inte så bra som jag vill att den ska vara. En bild på en byggnad blir lätt lite tråkig, även om det är en arkitektur från 1300-talet. En fin inramning eller en förgrund som skapar djup i bilden brukar göra det mer livfullt. Men hur jag än försöker får jag inte till någon bra förgrund. Jag bestämmer mig därför för att fåglarna får bli det som livar upp bilden. Samtidigt får inte bilden börja handla om fåglar – balansen är viktig. En turistbuss står parkerad bakom mig och jag är inte längre den enda personen med kamera på platsen. Några matar fåglarna och skapar en rörelse i himlen. Jag fotograferar, men det är för många fåglar och det blir bara röriga bilder.   kl. 19.40. Solen når forfarande slottet och himlen är precis som jag vill ha den. Turisterna är borta. Jag har hämtat ett stativ och inhandlat en påse naanbröd. Jag kastar ut lite bröd som skapar lagom mycket fågelaktivitet – klick – bilden sitter. Lätt som en plätt!  


APELÖGA PÅ INSTAGRAM

KONTAKTA OSS

Therese V.

Therese Vorbau
PROJEKTLEDARE

therese.vorbau@apeloga.se
070 - 888 79 28

Anders

Anders Liljenberg
NEW BUSINESS DIRECTOR

anders.liljenberg@apeloga.se
076 - 637 90 45

Adam

Adam Haglund
GRUNDARE

adam.haglund@apeloga.se
070 - 538 88 50

Erika

Erika Weiland
FOTOGRAF

erika.weiland@apeloga.se
073 - 545 11 61

Michael

Michael Gartner
VIDEOGRAF

michael.gartner@apeloga.se
073 - 083 00 17

Christian

Christian Andersson
FOTOGRAF

christian.andersson@apeloga.se
070 - 324 02 22

Nathalie Ohlson

Nathalie Ohlson
RETUSCHÖR

nathalie.ohlson@apeloga.se
076 - 946 23 77

Azeem

Azeem Razwan
EKONOMIANSVARIG

azeem.razwan@apeloga.se
072 - 599 40 41

160119_0069_virre_500x500

Viktor Westin
VIDEOGRAF

viktor.westin@apeloga.se
070 - 395 73 76

Vi på Apelöga