227 recept

Vad gör man med en tråkig hög recept, både utskrivna, utklippta och egna, som bara samlar damm?  Jag, Rebecca Gustafsson, är just nu fotograflärling här på Apelöga. När jag inte är här hemma i Malmö, studerar jag foto på en skola i danska Viborg.  “.. där fanns 227 supergoda recept, som vi använder allt för sällan, “ Min bror och jag sorterade bland recepten i mammas köksgömma för ett bra tag sedan, och kom fram till att där fanns 227 supergoda recept, som vi använder allt för sällan, på grund av att det är svårt att hitta bland dem, det är en tråkig hög papper att gå igenom och där fanns inga beskrivande bilder till majoriteten av dem. Vad gör man då? Ska man slänga skiten och låtsas som om de aldrig fanns? Ska man låta det ligga kvar och samla damm? Eller ska man ta sig samman och försöka sammanställa dem i en kokbok? Så jag och mamma bestämde oss för det sistnämnda och kommer nu ge oss på den rätt så omfattande uppgiften att baka, tillaga, grilla, steka, fota, förfina och såklart äta alla de recept vi tyckt så mycket om under flera år. Here we go! 

Vad gör man med en tråkig hög recept, både utskrivna, utklippta och egna, som bara samlar damm? 

Jag, Rebecca Gustafsson, är just nu fotograflärling här på Apelöga. När jag inte är här hemma i Malmö, studerar jag foto på en skola i danska Viborg. 

“.. där fanns 227 supergoda recept, som vi använder allt för sällan, “

Min bror och jag sorterade bland recepten i mammas köksgömma för ett bra tag sedan, och kom fram till att där fanns 227 supergoda recept, som vi använder allt för sällan, på grund av att det är svårt att hitta bland dem, det är en tråkig hög papper att gå igenom och där fanns inga beskrivande bilder till majoriteten av dem. Vad gör man då? Ska man slänga skiten och låtsas som om de aldrig fanns? Ska man låta det ligga kvar och samla damm? Eller ska
man ta sig samman och försöka sammanställa dem i en kokbok?

Så jag och mamma bestämde oss för det sistnämnda och kommer nu ge oss på den rätt så omfattande uppgiften att baka, tillaga, grilla, steka, fota, förfina och såklart äta alla de recept vi tyckt så mycket om under flera år. Here we go! 

1 2 3 4

Leave a Reply