Color of Fruit

“Jag började med det här projektet när jag var trött på folk.  Trött på att anpassa mig efter de personer jag fotograferade. Att hålla deras humör uppe och att vara färdig när hen kände att nu var det färdigfotograferat. Då började jag experimentera med konstformen stilleben. Jag skapade former, mönster och färgkombinationer av frukt- och grönsaker. Det var så fridfullt. I stillhet kunde jag arbeta med varje bild tills jag kände mig nöjd.  Jag trivdes i tystnaden – det var väldigt skönt för själen.” – Erika Weiland —- Erika Weiland (f. 1984) började teckna redan som liten. Hon höll fast vid drömmen om att bli konstnär fram till gymnasiet där fotografin tog över. Efter fem år som kreatör på olika tidningar började hon på Fotoskolan Göteborg och hamnade hon till slut i Malmö och på Apelöga. Color of fruit är ett projekt som växt fram ur intresset att skapa med färg och form, i lugnets tystnad.

“Jag började med det här projektet när jag var trött på folk. 

Trött på att anpassa mig efter de personer jag fotograferade.

Att hålla deras humör uppe och att vara färdig när hen kände att nu var det färdigfotograferat.

Då började jag experimentera med konstformen stilleben. Jag skapade former, mönster och färgkombinationer av frukt- och grönsaker. Det var så fridfullt. I stillhet kunde jag arbeta med varje bild tills jag kände mig nöjd. 

Jag trivdes i tystnaden – det var väldigt skönt för själen.”

– Erika Weiland

3479-red plommon_ny3 banan_8947 3784-orange 3521-green

—-

Erika Weiland (f. 1984) började teckna redan som liten. Hon höll fast vid drömmen om att bli konstnär fram till gymnasiet där fotografin tog över. Efter fem år som kreatör på olika tidningar började hon på Fotoskolan Göteborg och hamnade hon till slut i Malmö och på Apelöga.

Color of fruit är ett projekt som växt fram ur intresset att skapa med färg och form, i lugnets tystnad.

Leave a Reply