När begränsningar blir en tillgång

Går det att göra en video av en deg? Ibland flödar kreativiteten över. Apelögas videograf Michael hade en idé som han ville förverkliga. Inte för en kunds räkning, utan för sin egen skull. Idén var att att utforska vad som händer när man begränsar sig själv hårt. Michael bestämde följande förhållningsregler: Filmerna fick bara vara 1 minut långa. De skulle filmas ur en enda vinkel. Och det fick inte finnas någon berättarröst eller förklarande text. Bara rörliga bilder. Går det att berätta en historia med så snäva ramar? Ja. Ibland blir det till och med bättre med begränsningar. På Apelöga gör vi ibland egna projekt av det här slaget. Just detta projekt resulterade i fyra enminutersfilmer med samlingsnamnet “From Above”. Filmen nedan är en av dem, och handlar om bagaren Martin Westin.

Går det att göra en video av en deg?

Ibland flödar kreativiteten över. Apelögas videograf Michael hade en idé som han ville förverkliga. Inte för en kunds räkning, utan för sin egen skull.

Idén var att att utforska vad som händer när man begränsar sig själv hårt. Michael bestämde följande förhållningsregler:
Filmerna fick bara vara 1 minut långa. De skulle filmas ur en enda vinkel. Och det fick inte finnas någon berättarröst eller förklarande text.

Bara rörliga bilder.

Går det att berätta en historia med så snäva ramar? Ja. Ibland blir det till och med bättre med begränsningar.

På Apelöga gör vi ibland egna projekt av det här slaget. Just detta projekt resulterade i fyra enminutersfilmer med samlingsnamnet “From Above”. Filmen nedan är en av dem, och handlar om bagaren Martin Westin.

Leave a Reply