From above

Detta filmprojekt utgår från tre regler: 1. Filmerna handlar om handgjorda produkter från Malmö 2. Filmerna är exakt 60 sekunder långa 3. Filmerna är filmade ur en enda kameravinkel – ovanifrån Reglerna är till för att utmana och utveckla mig som videograf. Hur gör jag bästa möjliga film utifrån dessa begränsningar? Vad måste jag tänka på? Går det över huvudtaget att berätta ett händelseförlopp från en enda vinkel? —- Film 1: Surdegsbröd av Martin Westin / Leve Riktigt Bröd  Film 2: Hamburgare av Casual Street Food Film 3: Jeans av Nerdy by Nerds Film 4: Kaffe av Solde Kaffebar —- Michael Ploug Gartner (f.1984) har alltid tyckt om att underhålla. I 20-årsåldern upptäckte han att rörlig bild var ett utmärkt medium för att göra just det. Efter högskolestudier i Karlshamn (2003-2005) påbörjades resan som frilans. 2012 fick han en idé till en kortfilmserie, som så småningom ledde till anställningen som videograf på Apelöga. Från Ovan började som en utmaning: Kan man berätta en historia ur en enda kameravinkel? 

Detta filmprojekt utgår från tre regler:

1. Filmerna handlar om handgjorda produkter från Malmö

2. Filmerna är exakt 60 sekunder långa

3. Filmerna är filmade ur en enda kameravinkel – ovanifrån

Reglerna är till för att utmana och utveckla mig som videograf. Hur gör jag bästa möjliga film utifrån dessa begränsningar? Vad måste jag tänka på? Går det över huvudtaget att berätta ett händelseförlopp från en enda vinkel?

—-

Film 1: Surdegsbröd av Martin Westin / Leve Riktigt Bröd 

Film 2: Hamburgare av Casual Street Food

Film 3: Jeans av Nerdy by Nerds

Film 4: Kaffe av Solde Kaffebar

—-

Michael Ploug Gartner (f.1984) har alltid tyckt om att underhålla. I 20-årsåldern upptäckte han att rörlig bild var ett utmärkt medium för att göra just det. Efter högskolestudier i Karlshamn (2003-2005) påbörjades resan som frilans. 2012 fick han en idé till en kortfilmserie, som så småningom ledde till anställningen som videograf på Apelöga.

Från Ovan började som en utmaning: Kan man berätta en historia ur en enda kameravinkel? 

Leave a Reply