Hur kan vi få levande företags-porträtt?

Hur vill ni presentera er personal? Det finns flera vägar att gå och ert val kan göra stor skillnad i hur ert företag uppfattas. E.ON jobbar väldigt proffesionellt med bilder. När Apelöga fick ta över uppdraget att fotografera deras medarbetarporträtt var instruktionerna tydliga: varma, levande bilder.  Tidigare bilder var tagna med blixt i en av deras korridorer. När Apelöga tog över från den tidigare fotografen ville vi sätta vår prägel på bilderna. Att använda oss av det naturliga ljuset var en självklarhet då vi föredrar det. Med naturligt ljus i en inbjudande miljö minskas avståndet mellan personen på bilden och mottagaren. Vi valde ett stort konferensrum med mycket fönsterljus inne på E.ON:s kontor när vi fotograferade deras företagsporträtt. Vi använde oss av dagsljus och lättade upp skuggorna med reflexskärm och redigerade sedan bilderna i en varm ton. I de fall då det behövdes fler bilder med mer variation fotograferade vi utomhus. Kungsparken, som ligger i närheten av E.ON huvudkontor, blev ofta ett självklart val. Det naturliga ljuset och den varma redigeringen fick bilderna att hålla ihop på ett önskvärt sätt.              

Hur vill ni presentera er personal? Det finns flera vägar att gå och ert val kan göra stor skillnad i hur ert företag uppfattas.

E.ON jobbar väldigt proffesionellt med bilder. När Apelöga fick ta över uppdraget att fotografera deras medarbetarporträtt var instruktionerna tydliga: varma, levande bilder. 

Tidigare bilder var tagna med blixt i en av deras korridorer. När Apelöga tog över från den tidigare fotografen ville vi sätta vår prägel på bilderna. Att använda oss av det naturliga ljuset var en självklarhet då vi föredrar det. Med naturligt ljus i en inbjudande miljö minskas avståndet mellan personen på bilden och mottagaren.

Vi valde ett stort konferensrum med mycket fönsterljus inne på E.ON:s kontor när vi fotograferade deras företagsporträtt. Vi använde oss av dagsljus och lättade upp skuggorna med reflexskärm och redigerade sedan bilderna i en varm ton. I de fall då det behövdes fler bilder med mer variation fotograferade vi utomhus. Kungsparken, som ligger i närheten av E.ON huvudkontor, blev ofta ett självklart val. Det naturliga ljuset och den varma redigeringen fick bilderna att hålla ihop på ett önskvärt sätt.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply