Louis Van Gaal – Viasat Sport

Jag gör en del filmuppdrag åt Viasat Sport, en av Sveriges största sportkanaler. Allt från enklare intervjuer, hemma-hos reportage till en Englandsresa där vi skulle berätta om en division fem klubbs manager. Men mitt favoritreportage var nog när jag var i Amsterdam och Rotterdam tillsammans med producenten Claes Andersson. På två dagar skulle vi försöka berätta historien om hur Louis Van Gaal, fotbollslaget Manchester Uniteds huvudtränare, blev den person han blev. Vi intervjuade gamla kollegor, författare till en bok som hade skrivits om honom och besökte huset var han växte upp. En av höjdpunkterna med resan var när vi besökte LVGs moderklubb RKSV de Meer, en liten klubb i utkanten av Amsterdam. Vi hade turen att planera besöket så att när vi dök upp satt det gamla spelare i klubbhuset och rökte cigarr och spelade kortspel. Det visade sig att flera av dessa hade spelat tillsammans med Van Gaal på 70-talet.

Jag gör en del filmuppdrag åt Viasat Sport, en av Sveriges största sportkanaler. Allt från enklare intervjuer, hemma-hos reportage till en Englandsresa där vi skulle berätta om en division fem klubbs manager. Men mitt favoritreportage var nog när jag var i Amsterdam och Rotterdam tillsammans med producenten Claes Andersson. På två dagar skulle vi försöka berätta historien om hur Louis Van Gaal, fotbollslaget Manchester Uniteds huvudtränare, blev den person han blev.

Vi intervjuade gamla kollegor, författare till en bok som hade skrivits om honom och besökte huset var han växte upp. En av höjdpunkterna med resan var när vi besökte LVGs moderklubb RKSV de Meer, en liten klubb i utkanten av Amsterdam. Vi hade turen att planera besöket så att när vi dök upp satt det gamla spelare i klubbhuset och rökte cigarr och spelade kortspel. Det visade sig att flera av dessa hade spelat tillsammans med Van Gaal på 70-talet.