Luceo

“Projektet “Luceo” uppstod ur min frustration. Trött på att bli påverkad överallt, hela tiden. Andra människor, företag, media i alla dess former. Nutiden, kort sagt.  Trött på att hela tiden bli tillsagd, hur man ska se ut, vad man ska tänka. Vad som är normalt och inte. Vad som anses fel eller rätt, fult eller fint. Denna frustration ville jag få fram i bilder, som samtidigt rymmer min önskan om förbättring. ”Luceo” handlar om att våga vara sig själv. Att vara sitt eget ljus. Romantiken (ca. sent 1700-tal och mitten av 1800-talet) blev min inspiration. Dess filosofi: en fascination för individen, naturen, mystiken och drömmen.  Bildstilen är hämtad från ett konstverk av Caspar David Friedrich, kallat ”Wanderer above the Sea of fog” (1818), som porträtterar en man med ryggen vänd mot betraktaren, på en klippa i ett vilt vattenlandskap.” – Rebecca Gustafsson —- Rebecca Gustafsson (f. 1993) är född och uppväxt i södra Sverige och har sedan mellanstadiet vetat att det var fotograf hon skulle bli. Det som börjde med landskaps- och macrobilder på blommor har utvecklats till ett intresse för att porträttera människor, i alla former. Hon går just nu en fotografutbildning i danska Viborg och gör sin praktik på Apelöga fram till januari 2016. Inspirationen till projektet Luceo kommer från romantiken (ca. 1700-1800). Luceo är latin och betyder ”jag skiner”.

“Projektet “Luceo” uppstod ur min frustration. Trött på att bli påverkad överallt, hela tiden. Andra människor, företag, media i alla dess former.

Nutiden, kort sagt. 

Trött på att hela tiden bli tillsagd, hur man ska se ut, vad man ska tänka. Vad som är normalt och inte. Vad som anses fel eller rätt, fult eller fint.

Denna frustration ville jag få fram i bilder, som samtidigt rymmer min önskan om förbättring.

”Luceo” handlar om att våga vara sig själv. Att vara sitt eget ljus.

Romantiken (ca. sent 1700-tal och mitten av 1800-talet) blev min inspiration. Dess filosofi: en fascination för individen, naturen, mystiken och drömmen. 

Bildstilen är hämtad från ett konstverk av Caspar David Friedrich, kallat ”Wanderer above the Sea of fog” (1818), som porträtterar en man med ryggen vänd mot betraktaren, på en klippa i ett vilt vattenlandskap.”

– Rebecca Gustafsson

IMG_5940 IMG_5980-2 IMG_6089-2 IMG_6122 IMG_6223 IMG_6250

—-

Rebecca Gustafsson (f. 1993) är född och uppväxt i södra Sverige och har sedan mellanstadiet vetat att det var fotograf hon skulle bli. Det som börjde med landskaps- och macrobilder på blommor har utvecklats till ett intresse för att porträttera människor, i alla former. Hon går just nu en fotografutbildning i danska Viborg och gör sin praktik på Apelöga fram till januari 2016.

Inspirationen till projektet Luceo kommer från romantiken (ca. 1700-1800). Luceo är latin och betyder ”jag skiner”.

Leave a Reply