Malmö|Malmö

“Tänk att kunna resa i tiden! Att se försvunna platser och träffa dåtidens människor! Att betrakta gamla stadsbilder har alltid fascinerat mig. När Malmö närmade sig 100-årsjubileet av Baltiska Utställningen 1914 började jag fotografera stadsmiljöer med gamla bilder som förlagor.  Men att bara lägga den nya och den gamla bilden bredvid varandra räckte inte. Det var först när bilderna smältes ihop till en enda som tidsresan kunde börja.” – Adam Haglund —- Adam Haglund (f. 1981) började fotografera i de senare tonåren. Några år senare studerade han ett år på Fotoskolan i Viebäck, och började därefter frilansa, främst för olika tidningar och magasin. Efter sju år som frilansfotograf startade han Apelöga år 2012, med fokus på att fotografera för företag.  Projektet Malmö|Malmö är ett sidoprojekt som växt fram ur intresset för stadsbyggnad och historia i allmänhet, och Malmö i synnerhet.

“Tänk att kunna resa i tiden! Att se försvunna platser och träffa dåtidens människor!

Att betrakta gamla stadsbilder har alltid fascinerat mig. När Malmö närmade sig 100-årsjubileet av Baltiska Utställningen 1914 började jag fotografera stadsmiljöer med gamla bilder som förlagor. 

Men att bara lägga den nya och den gamla bilden bredvid varandra räckte inte. Det var först när bilderna smältes ihop till en enda som tidsresan kunde börja.”

– Adam Haglund

df000228_001-393-140310-red Vattentornet_130922-012-2 AR-14_130922-086-alt2

—-

Adam Haglund (f. 1981) började fotografera i de senare tonåren. Några år senare studerade han ett år på Fotoskolan i Viebäck, och började därefter frilansa, främst för olika tidningar och magasin. Efter sju år som frilansfotograf startade han Apelöga år 2012, med fokus på att fotografera för företag. 

Projektet Malmö|Malmö är ett sidoprojekt som växt fram ur intresset för stadsbyggnad och historia i allmänhet, och Malmö i synnerhet.

Leave a Reply