Trick för levande studiobilder

Att ta bilder på produkter kan väl inte vara så svårt. Eller? Du behöver bilder till din hemsida. Bilder på en modell, som bär dina kläder. Eller ditt smink, eller dina smycken, eller vad det nu är du skulle kunna sälja.  Helst vill du ha det i studio, men inte bara på vit bakgrund. De får inte vara tråkiga, de måste spegla din kund, måste kännas levande. Som fotograf är det en utmaning. Jag står inför en uppgift, där jag ska ta en hel serie bilder – som inte får likna varandra. Det är ju svårt såklart, när man står på samma plats genom hela fotograferingen. Men det finns många trick – bland annat går det att ändra ljuset, ändra bakgrunden eller kanske blanda upp med någon bild på location om det är möjligt. Du kan be din modell dansa, skratta, räcka ut tungan, gråta, slåss, sparkas. All is fair, så länge det speglar det du vill sälja –  din kund i din produkt. Här är ett gäng studiobilder där jag tagit till några av de här knepen.             Finns det något ni undrar över, är där något ni är nyfikna på? Har ni en idé ni vill sätta i liv, eller vill ni bara snacka lite – jag är tillgänglig via mail, telefon, alltid över kaffe och kan fraktas över land och rike. Fler modebilder finns att hitta här.

Att ta bilder på produkter kan väl inte vara så svårt. Eller?

Du behöver bilder till din hemsida. Bilder på en modell, som bär dina kläder. Eller ditt smink, eller dina smycken, eller vad det nu är du skulle kunna sälja.  Helst vill du ha det i studio, men inte bara på vit bakgrund. De får inte vara tråkiga, de måste spegla din kund, måste kännas levande.

Som fotograf är det en utmaning. Jag står inför en uppgift, där jag ska ta en hel serie bilder – som inte får likna varandra. Det är ju svårt såklart, när man står på samma plats genom hela fotograferingen.

Men det finns många trick – bland annat går det att ändra ljuset, ändra bakgrunden eller kanske blanda upp med någon bild på location om det är möjligt. Du kan be din modell dansa, skratta, räcka ut tungan, gråta, slåss, sparkas. All is fair, så länge det speglar det du vill sälja –  din kund i din produkt.

Här är ett gäng studiobilder där jag tagit till några av de här knepen.

 

 

 

 

 

 

Finns det något ni undrar över, är där något ni är nyfikna på? Har ni en idé ni vill sätta i liv, eller vill ni bara snacka lite – jag är tillgänglig via mail, telefon, alltid över kaffe och kan fraktas över land och rike. Fler modebilder finns att hitta här.

Leave a Reply