Mötesplats Social Innovation

Mötesplats Social Innovation, MSI, skulle ge ut en bok med 100 sociala innovationer. Kolossal, en strategisk design- och kommunikationsbyrå, fick i uppdrag att formge boken. De anlitade i sin tur oss på Apelöga för att fotografera. Tidsplanen var supertight, ett uppdrag med en nästan omöjlig tidsplan att följa, eftersom det redan var utannonserat att boken skulle lanseras på Social Innovation Summit 2017 – en av Nordens största årliga mötesplatser för social innovation. Nedan finns några av bilderna från boken. Kolossals AD Jesper Yngvesson berättar hur samarbetat såg ut.   – Som designbyrå arbetar vi med olika leverantörer för film och foto beroende på uppdrag. Vi har länge känt till Apelöga och hade tidigare arbetat med Apelöga i filmprojekt, men vi hade inte tidigare använt Apelöga som fotografer, berättar Jesper Yngvesson.   Varför anlitade ni Apelöga? – Det var både Apelögas uttryck och kapacitet som gjorde byrån till ett självklart val.   Vad har blivit resultatet av fotografierna ni köpt av Apelöga? – Bilderna finns med i boken 100 sociala innovationer som kan förändra Sverige. Boken lanserades under evenemanget Social Innovation Summit i november 2017 och har redan blivit varmt mottagen.   Hur var processen? – Vi genomförde arbetet med boken på väldigt kort tid. Nästan en omöjlig tidsplan. Det hade aldrig fungerat utan Apelögas hjälp som kunde samordna och sköta flera fotograferingar parallellt över landet. Trots en ganska öppen brief förstod fotograferna direkt vad vi var ute efter och kunde sedan vara helt självgående.   – När resultatet från de första fotograferingarna kom, blev vi väldigt glada och trygga med att det skulle bli bra. Resultatet blev till och med ännu bättre än vad vi hade väntat. Det enda svåra var egentligen att välja bilder bland många bra alternativ.   Skulle du rekommendera Apelöga till andra? – Absolut! Strålande resultat, stort engagemang och ett supersmidigt samarbete hela vägen.             Oavsett om ditt projekt har tight deadline eller inte, så hjälper vi gärna till. Maila eller ring vår projektledare Therese för mer info.

Mötesplats Social Innovation, MSI, skulle ge ut en bok med 100 sociala innovationer. Kolossal, en strategisk design- och kommunikationsbyrå, fick i uppdrag att formge boken. De anlitade i sin tur oss på Apelöga för att fotografera.

Tidsplanen var supertight, ett uppdrag med en nästan omöjlig tidsplan att följa, eftersom det redan var utannonserat att boken skulle lanseras på Social Innovation Summit 2017 – en av Nordens största årliga mötesplatser för social innovation.

Nedan finns några av bilderna från boken. Kolossals AD Jesper Yngvesson berättar hur samarbetat såg ut.

 

– Som designbyrå arbetar vi med olika leverantörer för film och foto beroende på uppdrag. Vi har länge känt till Apelöga och hade tidigare arbetat med Apelöga i filmprojekt, men vi hade inte tidigare använt Apelöga som fotografer, berättar Jesper Yngvesson.

 

Varför anlitade ni Apelöga?

– Det var både Apelögas uttryck och kapacitet som gjorde byrån till ett självklart val.

 

Vad har blivit resultatet av fotografierna ni köpt av Apelöga?

– Bilderna finns med i boken 100 sociala innovationer som kan förändra Sverige. Boken lanserades under evenemanget Social Innovation Summit i november 2017 och har redan blivit varmt mottagen.

 

Hur var processen?

– Vi genomförde arbetet med boken på väldigt kort tid. Nästan en omöjlig tidsplan. Det hade aldrig fungerat utan Apelögas hjälp som kunde samordna och sköta flera fotograferingar parallellt över landet. Trots en ganska öppen brief förstod fotograferna direkt vad vi var ute efter och kunde sedan vara helt självgående.

 

– När resultatet från de första fotograferingarna kom, blev vi väldigt glada och trygga med att det skulle bli bra. Resultatet blev till och med ännu bättre än vad vi hade väntat. Det enda svåra var egentligen att välja bilder bland många bra alternativ.

 

Skulle du rekommendera Apelöga till andra?

– Absolut! Strålande resultat, stort engagemang och ett supersmidigt samarbete hela vägen.

 

 

 

 

 

 

Oavsett om ditt projekt har tight deadline eller inte, så hjälper vi gärna till. Maila eller ring vår projektledare Therese för mer info.

Leave a Reply