5 anledningar till att jag inte vill anställa dig

5 anledningar till att jag inte vill anställa dig


Vi får ofta jobbförfrågningar från fotografer och filmare. Dessa förfrågningar ser ofta ungefär likadana ut: ”Hej! Jag är en fotograf/filmare i staden X. Jag tar fina bilder. Har ni behov av en sådan som mig?”

Ja, vi är en foto- och filmbyrå, så självklart har vi ett visst behov av fotografer och filmare. Men ärligt talat är det rätt sällan vi behöver nyanställa någon.

Därför får dessa ansökningar ofta samma standardsvar från oss: ”Tack, men nej tack.”

Men det finns ett effektivare sätt att söka jobb. En metod som jag vågar påstå fungerar i vilken bransch som helst.

Det är en metod som kräver lite extra ansträngning av dig som söker. Och du behöver ha kännedom om de hinder som ligger emellan dig och en fast anställning. Du måste förstå hur en arbetsgivare tänker.

Här är fem problem som jag som arbetsgivare har, och som gör att det är svårt att anställa:

1. Du är dyr att anställa

Att du blir anställd innebär att arbetsgivaren måste betala lön, sociala avgifter och andra utgifter. Till exempel, en Apelöga-anställd kostar cirka en halv miljon per år. För ett litet företag som vårt innebär en kostnad som motsvarar cirka 10% av omsättningen. Varför ska vi öka våra kostnader med 10% för att anställa dig?

Frågan i varje arbetsgivares huvud när hen ställs inför att anställa någon ny: Kommer denna person att tillföra mer värde än vad den kostar? Standardsvaret är “nej” om du inte genast kan påvisa att du är värdefull.

2. Det finns gott om personer som är bra på samma sak som du

Du är långt ifrån ensam, vilket faktiskt är både bra och dåligt för dig.

Det som är dåligt är att du har massor av konkurrens. Om du till exempel är fotograf så måste du tävla med en mängd andra kompetenta personer. Det råder ingen brist på duktiga fotografer. Kvaliteten är generellt hög.

Men den goda nyheten är detta: Det är inte i första hand kvaliteten på ditt arbete som avgör om du får jobbet. Du kan springa förbi alla konkurrenter om du utmärker dig på ett speciellt sätt. Mer om detta nedan.

3. Företag vill inte ta risken att anställa

Som vi konstaterade i punkt 1 så är det dyrt att anställa. Ett företag skaffar sig ogärna nya utgifter, om de inte är säkra på att få tillbaka pengarna. Detta kan du utnyttja till din fördel.

Tricket är att fråga din potentiella arbetsgivare: Hur kan jag hjälpa dig?

Ja, våga fråga. Det är så enkelt!

Om en arbetsökare frågade mig detta, skulle jag svara så här:
– Vi har inte behov av fler fotografer. Men vi har alltid behov av fler kunder.

Ser du öppningen där?

4. En arbetsgivare behöver nya kunder, innan det kan anställa nya medarbetare

Ja, om ett företag ska anställa dig behöver det först växa. Om du kan hjälpa till med den processen, genom att dra ett litet strå till stacken, så ligger du väldigt bra till för att bli anställd.

Det fina med denna strategi är att den funkar även om ett företag inte uttryckligen söker ny arbetskraft. Eller rättare sagt: Den funkar ännu bättre då, eftersom du slipper konkurrera med hundratals andra jobbsökare.

Ett exempel från Apelöga är när Michael kontaktade mig för fyra år sedan och berättade att han hade en idé till en webfilmserie. Denna idé ledde senare till att vi fick ett stort uppdrag för Malmö stad, och då var det naturligt att vi anställde Michael som filmare på Apelöga.

5. Det saknas engagemang

Michael föreslog häromdagen att vi uttryckligen skulle skriva på vår hemsida att vi inte söker praktikanter eller jobbsökare. Han tillade:

– Men om någon söker sig till oss trots detta, då vet vi att det är en riktigt engagerad person. Den vill vi ha!

Jag är en ivrig förespråkare för ”Hire for attitude, train for skills”. Det vill säga, med rätt inställning kan man lära sig nästan vad som helst. Att direkt visa sitt engagemang är viktigt om du vill få in en fot hos en arbetsgivare. Var påläst, engagerad och intresserad, så är mycket vunnet.

Men det är ju så svårt!

Jämfört med att söka jobb på det klassiska sättet – att vänta på en tjänst blir utlyst, och sedan skicka in sitt CV och hoppas på det bästa – så är detta ett svårare sätt att söka jobb på. Men i gengäld ger det mycket bättre resultat, och du har färre konkurrenter att tävla emot.

Och som någon sa:
Önska inte att det vore lättare. Önska att du vore bättre.

—-

Nästa blogginlägg är mer konkret. Där berättar jag om de strategier du kan använda för att bli extra attraktiv för din potentiella arbetsgivare. Prenumerera gärna på bloggen, skriv upp din mailadress nedan.

Artikelskribent:
Adam Haglund

Lämna ett svar