Att testa nya saker

Att testa nya saker


Vad gör man när man har för mycket tid? Man utmanar sig själv såklart!

För några veckor sedan satt jag, Rebecca, på kontoret och rullade tummar. Lite för länge kan jag ärligt erkänna, så jag gjorde som jag brukar när inspirationen sinar – Pinterest. Hur många bilder har jag inte sparat och hur många gånger har jag inte tänkt, “det där ska jag testa en dag”. Well, pandemin är fortfarande i full gång och effekterna av det har tyvärr varit att vi har lite för mycket tid att slösa. Så varför inte försöka vända det till något positivt? Allt det där som jag tänkt att jag skulle göra när jag hade mer tid, testa nya sätt att fotografera, redigera, ljussätta på.

Jag är lyckligt lottad att arbeta med drivna kollegor som pushar mig till att använda tiden till att utvecklas, jag är också lyckligt lottad att få tillgång till en stor modellbank med människor som tycker det är roligt att vara med på bild. Så jag satte mig ner och gjorde en plan. Vad är några saker jag nästan aldrig använder i mina bilder? Stranden, starka färger och blixt på location.

Det viktiga med att testa nya saker är att ge det en ärlig chans och märker man att det inte funkar, så släpper man det. Jag hade planerat att sätta upp en bakgrund med ett stort tyg på location utomhus. Problemet? Vi hade valt att vara nere på Ribban i Malmö en oerhört blåsig dag – alltså extremt blåsig. Det gick inte. Jag har lärt mig att tänka snabbt i situationer som dessa och slutat lägga energi på saker som inte blir bra. Det är lätt att fastna i ”Nu blev det inte som jag tänkt, då är det dåligt.”. Men oftast blir det faktiskt bättre och så kan man testa det man tänkte en annan gång istället. I det här fallet, när det inte blåser så mycket..

Utöver att göra saker på location som jag inte var van vid, så som att felberäkna vinden och använda blixt som upplättning, så ville jag jobba med att förstärka de redan starka färgerna i efterbehandlingen. Normalt jobbar jag mycket med mörka och dova färger, så det här kändes som att vara på tunn is. Hur långt drar man i mättnaden, innan det blir för mycket? Jag kan erkänna att det tog ett tag för mig att landa, och ett par vändor med feedback från kollegorna.

Resultatet ser ni nedan. Hur tycker ni det blev? Om du har en utmaning åt oss, skicka gärna ett mail.

 

 

 

Artikelskribent:
Rebecca Gustafsson

Lämna ett svar