Bra företagsporträtt skapar mervärde

Bra företagsporträtt skapar mervärde


De flesta av oss vill göra affärer med personer vi gillar, som är trygga i sina roller och som trivs med sina arbeten. Vi människor är inte mer komplexa än så, vi dömer snabbt och är känslostyrda när vi gör våra val.

Bilder triggar känslor och en bra bild förstärker ett varumärke medan en dålig försvagar. Ett riktigt bra företagsporträtt berättar någonting om personen på bilden och det företag hen jobbar på.

Oavsett om bilden utstrålar stolthet, uppriktighet, seriositet, värme eller glädje, så kommer den att möta en betraktare. Det kan vara en kund eller en uppdragsgivare som är någonstans i en process, ett steg är redan taget och det kan vara små saker som styr nästa – kanske bara en känsla.

Vi på Apelöga anlitas ofta för att ta företagsporträtt. Bilderna nedanför är från samarbeten vi själva gillar väldigt mycket och som samtidigt skiljer sig åt sinsemellan.

 

E.ON

När vi tar porträtt för E.ON är det personligheten i fokus. Det är individuella porträtt där bakgrunden varierar mellan porträtten. Varje person fotograferas på några olika platser i närheten av varandra. E.ON använder sig av både färgbilder och svartvita bilder vilket vi tycker är kul.

 

 

 

 

Telavox

För Telavox har vi tagit två sorters porträtt. Porträtt “in action” som samtidigt är miljöbeskrivande och färgglada studioporträtt som är lekfulla och peppiga.

 

 

Wihlborgs

Wihlborgs porträtt påminner om E.ONs, men eftersom Wihlborgs är ett fastighetsbolag är också själva platsen viktig. Bakgrunden är visserligen i oskärpa, men den finns ändå där som en inramning och ger karaktär åt bilderna. Vi tar också varianter på varje person, där omgivningen får olika mycket “plats” i bilden.

 

 

 

Advokaterna A och Partners

Många advokatfirmor kör på med formella studioporträtt, det ville inte Advokaterna A och Partners göra. Tillsammans kom vi fram till en lösning där vi fotograferar mot grå betong. Bakgrunden håller ihop bilderna färg och stilmässigt och blir samtidigt en spännande kontrast mot både kläder och branschstandard.

 

 

Behöver ditt företag nya porträttbilder? Kontakta oss, så tar vi ett snack om hur vi kan hjälpa till.

Artikelskribent:
Christian Andersson

Lämna ett svar