Därför öppnar vi kontor i Stockholm

Därför öppnar vi kontor i Stockholm


De som följer oss på sociala medier såg en kontorsbild från Stockholm häromveckan. Vi berättade att Apelöga nu installerat sig på en adress på Söder.

Vadå, har ni öppnat stockholmskontor? undrade många. Bara så där?

Här är bakgrunden.

Vad vi trodde om 2015 för fem år sedan

“Nu fem år senare kan jag konstatera: Det mesta av har gått i uppfyllelse.”

I våras hittade jag anteckningar från ett internmöte vi hade i Apelöga våren 2010. Då var företaget helt nystartat. Vi famlade i blindo. Ringde kalla samtal och tog alla uppdrag som kom vår väg.

På detta internmöte tog vi oss friheten att fundera kring framtiden. Var skulle vi vara om 5 år, i det avlägsna 2015? Vad skulle vi ha uppnått?

I anteckningarna läser jag att vi antog att vi skulle jobba främst för stora företag. Vi skulle ha omkring 4 miljoner kronor i omsättning. Och vi skulle vara rikstäckande med filialer i åtminstone Stockholm och Göteborg.

Det var friskt vågat med tanke på att vi då knappt hade några kunder. Vi fakturerade på 60-70 000 kr i månaden, om det var en bra månad.

Nu fem år senare kan jag konstatera: Det mesta av har gått i uppfyllelse. Vår primära kundtyp är stora företag, till exempel E.ON. Och vår omsättning närmar sig fyramiljonerstrecket (drygt 300 000 kr/månad).

Det enda som inte stämmer är det där med Men vi har inga filialer runt om i landet. Hittills har vi uteslutande arbetat från Malmö

Du blir vad du tänker

“Jag kan inte låta bli att undra: Vad hade hänt om vi vågat sätta mycket högre mål?”

Under våra första fem år har Apelöga haft en stadig tillväxt. Omsättningen har ökat 20-30% per år. Ganska precis enligt våra första tidiga prognoser.

Och det är väl bra, eller?

Inte nödvändigtvis. Hur kommer det sig att det blev precis som vi tänkte? Kan det vara så att det blev så på grund av att vi tänkte så?

Henry Ford lär ha sagt: “Whether you think you can, or you think you can’t – you’re right.

Jag kan inte låta bli att undra: Vad hade hänt om vi vågat sätta mycket högre mål?

Vad händer om vi för nästa år sätter målet att växa med 5 gånger, istället för med en femtedel?

Jo, det som händer är att vi måste sikta mycket högre. Spänna bågen ordentligt.

Och när vi tänkte så insåg vi plötsligt: Apelöga borde finnas i Stockholm. Där finns mångfalt fler av den typen av företag som vi vill jobba med.

Planen för ApelögaSTHLM

Men vi börjar stockholmssatsningen långsamt. Vi har hyrt en kontorsplats, och min kollega Anders kommer att åka upp till Stockholm med jämna mellanrum under hösten. För att känna av läget.

Finns det ett behov hos Stockholms företag av våra tjänster? Isåfall kör vi på, och ökar takten efter hand.

Om allt fungerar så kan det vara läge framåt våren bygga teamet för ApelögaSTHLM.
I första hand: Säljare.
I andra hand: Fotografer/filmare.
I tredje hand: Projektledare.

Tipsa oss och tjäna 5 000 kr

Om du vet någon som skulle passa i det framtida ApelögaSTHLM får du gärna tipsa mig. Varje tips som leder till att en person blir fast anställd på Apelöga kommer belönas med 5 000 kr (efter 6 månader när provanställning övergår till tillsvidareanställning).

Veckans verktyg: Beats

beats_studio_headphones_2013_lEfter att ha slösat ofantligt massa tid med att försöka trassla upp hörlurssladden så kapitulerade jag till slut. Jag köpte ett par trådlösa hörlurar.

2 000 jävla spänn.

När jag köpte dem förväntade jag mig nästan att jag skulle ångra mig. Kunde de verkligen vara värda så mycket pengar? Man kan ju köpa ett par vanliga hörlurar på 7eleven för femtilapp.

Men oj vad glad jag är för de här lurarna. Jag har dem på mig jämnt. Till och från jobbet (ljudböcker, podcaster), på jobbet (Focus at Will), när jag löptränar (Spotify) och hemma i snickarverkstaden (oftast utan ljud, bara som brusreducerande hörselskydd).

2 000 kronor för de här lurarna är billigt. Jag skulle lätt betala det dubbla. Minst. Så bra är de, och så radikalt har de förändrat min tillvaro.

(Och nej, jag får inte betalt för att skriva detta.)

Veckans verktyg är ett stående inslag på bloggen. I varje inlägg skriver jag några rader om ett verktyg – mjuk- eller hårdvara – som vi på Apelöga använder. Tidigare har jag skrivit om:

Focus at will – för maximal arbetsfokus
1Password
 Så att du inte glömmer några lösenord
Google DriveSå att du effektivt kan dela dokument med dina medarbetare
AudibleSå att du kan ta till dig nya kunskaper samtidigt som du diskar
Slack Bättre än mail för om internkommunikation
Wunderlist Så att du får rätt saker gjorda
Synology – En serverlösning för små företag som behöver lagra mycket data

—-

Har du synpunkter kring den här bloggen? Låt mig veta! Och om du gillar den, spread the love. God karma, osv, etc, m.m. Tack!

Artikelskribent:
Adam Haglund

2 reaktioner till “Därför öppnar vi kontor i Stockholm”

  1. Synd att man inte längre bor kvar i Stockholm utan har flyttat till Helsingborg. Jag tror att behövs i Stockholm med för ert koncept passar verkligen in i dagens läge.

Lämna ett svar