Filmproduktion i vinterlandskap

Filmproduktion i norr

Filmproduktion i vinterlandskap


I slutet av 2020 åkte vi från Malmö till Strömsund som ligger 3 timmars bilfärd norr om Sundsvall för att göra film åt Uniper.  Energibolaget har investerat i stora batteristationer som ska användas tillsammans med vattenkraftverket på Lövön. Läs mer om projektet här.

Filmen vi åkte dit för att producera skulle kort berätta om projektet samt visa när batterimodulerna blev installerade. Dagen innan vi åkte upp var det inte en snöflinga i närheten av platsen vi skulle filma. Men från det att vi åkte upp till det att vi åkte hem igen (närmare 18 timmar var vi i Strömsund) snöade det konstant. Några decimeter snö över en natt!

Under resan passade vi även på att göra en Behind the scenes film som ni ser ovan följt av lite bilder från uppdraget.

Vi var förvarnade om väderprognosen men kunde som skåningar ändå inte riktigt greppa hur mycket det kunde snöa. Men filmen skulle göras ändå, show must go on.

filmning på gång

 

Förberedelse inför filmning

 

Filmteamet

 

En liten sidohistoria som jag gärna delar med mig om är hur jag och min fotograf Peter hade förberett oss så gott vi kunde med underställ, överdragsbyxor och ylletröjor.

Vår praktikant Jonatan däremot, han körde jeans, sneakers och en vinterjacka där knapparna gått sönder så han stängde jackan med säkerhetsnålar. Whatever works!

Uppdragets slutresultatet? Det ser du nedan.

Att göra content för bolag, att beskriva deras projekt och värderingar är något vi gör ofta här på Apelöga. Vill du också göra film med oss? Såklart du vill! Maila mig här!

Artikelskribent:
Michael Gartner

Lämna ett svar