Framtiden är osäker – dags att planera för framtiden

Framtiden är osäker – dags att planera för framtiden


Att tid är pengar är en gammal sanning. När Covid-19 nu vänder upp och ner på allt vi trodde oss veta om vårt samhälle är det kanske dags att omvärdera även detta. Den totala paus som stora delar av världen just nu tvingats in i leder till rejäla kriser i näringslivet, där allt fler slår larm om konkurshot och uppsägningar. Nödrop hörs från flera håll. Foto- och filmbranschen är tyvärr inget undantag. Uppdrag avbokas och få nya kommer in.

Samtidigt vet vi att våren är på väg. Oavsett vad Covid-19 tycker om saken. På Apelöga har vi lång erfarenhet av att fota vår- och sommarbilder, och vi vet att många av våra uppdragsgivare vill ha bilder som skildrar vår och sommar. Blommande träd och växter, den där särskilda känslan som infinner sig en sommarkväll på stranden. Kvällssol över Möllan. Samtidigt vet vi att många uppdragsgivare identifierar det här behovet alldeles för sent.

Vi har under årens lopp genomfört en rad fotograferingar i isande höstkyla – tack, alla tålmodiga modeller – eller tvingats leta upp Malmös sista gröna löv för att skapa känslan av skön sommar. Det går – men vi gillar äkta vara, och det ger givetvis oändligt mycket större möjligheter att verkligen fota under våren eller sommaren. Nu är det hög tid att börja planera. Dags att använda tiden.

För är det något som Covid-19-krisen har gett oss är det tid. För oss fotografer och för våra uppdragsgivare. Vi sitter på var sin kant och badar i tid. Så låt oss tänka framåt och göra långsiktiga investeringar. Vi på Apelöga har förståelse för att företag och organisationer vill begränsa smittspridning på sina arbetsplatser och vi håller oss gärna på vår kant ett tag till. Däremot ses vi gärna på distansmöten och planerar inför framtida fotograferingar.

För våren och sommaren kommer. Det kan vi vara säkra på. I Malmö blommar redan körsbärsträden och snart är det hög tid att börja fotografera just de där bilderna som vi vet kommer att behövas. Så, använd tiden. Planera nu och se till att landa på fötterna när konjunkturen vänder.

Har du frågor, tankar och funderingar är ni välkomna att kontakta oss på Apelöga.

Artikelskribent:
Christian Andersson

Lämna ett svar