Fyra reklamfilmer och tolv stillbilder på två dagar

Fyra reklamfilmer och tolv stillbilder på två dagar


Den här resan påbörjades faktiskt för hela fem år sedan när vi fick i uppdrag av KAN att göra reklamfilm åt Malmotown.  Den ena filmen skulle handla om det nya företaget Påhoj, med stjärnskottet Lykke von Schantz i spetsen.

Spola fram klockan fyra år och det var dags för Påhoj att äntligen lansera sin produkt. Lykke kontaktade oss för att ta fram lanseringsfilmer och stillbilder. Påhoj tillverkar cykelstolar som även kan användas som barnvagn. Smart!

Bild på Påhoj vid port

 

Samarbetet inleddes med en brainstorming. Utgångspunkten var en något begränsad budget samt en vilja att maximera output. Så vad kunde vi på Apelöga göra för att ge Påhoj så mycket film och foto som möjligt för pengarna? Och hur hårt kunde vi pressa våra grymma men unga modeller Folke och Ada som inte var mer än 3-4 år gamla vid inspelningen? Och kunde vi lita på vädret?

Anything that can go wrong, will go wrong.
Murphy’s law.

För att hinna allt rekade vi locations ett par veckor innan inspelningen. Allt behövde vara någorlunda nära varandra och vi bestämde oss för att Folkets park var en bra utgångspunkt. Rebecca tog testfoto och jag filmade en testversion av varje reklamfilm för att få en uppskattning av vilka vinklar som funkade och vilka hinder som fanns.

Påhoj vid butik

 

Produktionsdagarna inleddes och det flöt på bra. Vi planerade inspelningen och fotograferingen så att barnen endast behövde vara på plats 3-4 timmar per dag och då med magen full av fika. Och fika blev det, så till den grad att Folke själv sa att han hade ätit för mycket glass. Tiden var knapp. Vi hade ungefär två inspelningstimmar per film, så omtagningar var egentligen inget alternativ.

Glass i en Påhoj

 

Vi var ett litet team. Rebecca ansvarade för stillbilderna, jag hade med mig fotografen Jakob som gjorde ett grymt jobb på kort tid och Therese höll som vanligt koll så att allt flöt på som det skulle under dessa två intensiva inspelningsdagar.

Vi väntar fortfarande på att få lov att visa alla fyra filmer men nedan är de tre som Påhoj har publicerat.

 

Vill ni också göra reklamfilm? Tveka inte att Maila oss!.

Artikelskribent:
Michael Gartner

Lämna ett svar