Konferens med mig själv

Konferens med mig själv


Jag brukar tänka att ledarskap kan ske i fyra olika riktningar. Man kan leda neråt, sidledes, uppåt och inåt. Idén är inte min egen, men jag kan inte minnas var jag läst om den. Hursomhelst, det funkar så här:

1. Man leder neråt. Detta är den typ vi normalt sett förknippar med ledarskap. En chef ber sina underordnade att utföra vissa arbetsuppgifter. Chefen leder neråt i hierarkin. Inga konstigheter. Så går det till hela tiden.

2. Sidledes ledarskap. Det är när man leder och påverkar någon på samma nivå som en själv. Då funkar det inte att ta till auktoritära taktiker, utan man måste ha vassa argument. Om man lyckas med argumenten så kommer man kunna leda sin medarbetare dit man vill.

3. Leda uppåt. Motsatsen mot det normala chef-till-anställd-förhållandet, men inte så ovanligt som man kan tro. En medveten chef vet att den samlade kunskapen hos medarbetarna är större än den hen har själv, och således lyssnar hen på medarbetarna. På så sätt finns chans för de underordnade att leda och påverka personer som är ovanför i hierarkin.

“För om man inte kan leda sig själv, hur ska man kunna leda någon annan?”

Och den fjärde riktningen är den viktigaste:

4. Leda inåt. Att leda sig själv. Att se till att man har riktning och mål i det man gör, så att man gör rätt saker. För om man inte kan leda sig själv, hur ska man kunna leda någon annan?

 

Två dygn i Berlin

Av denna anledning bokar jag ibland in en konferens med mig själv. När detta skrivs har jag just anlänt till Berlin, där jag ska vara i två dygn. Helt själv. Inga möten. Inga planerade besöksmål. Bara tid för att leda mig själv.

Planen är att läsa och reflektera. Göra upp planer. Ta ett helikopterperspektiv på min tillvaro. För att inte distraheras ska jag försöka hålla mail och sociala medier avstängda under större delen av tiden.

 

Min största utmaning

Min allra största utmaning i mitt arbetsliv handlar om produktivitet. För ett litet företag med små marginaler är produktiviteten oerhört viktig. Vi blir direkt straffade om vi ligger på latsidan.

Jag kör i princip enligt GTD-metoden – Getting Things Done, som David Allen lanserat. Metoden går ut på att, ja, få saker gjorda. Och det funkar.

“Det viktiga är att få rätt saker gjorda.”

Men, jag börjar tycka att produktivitet inte ska handla om kvantitet, utan istället kvalitet. Inte att bocka av så många punkter som möjligt på att göra-listan. Det viktiga är att få rätt saker gjorda.

Ibland kan det innebära att man gör färre saker, till förmån för de få viktiga saker som måste göras.

Det här är svårare än det låter. Jag känner hur jag varje dag dras mot de enkla sakerna i to do-listan. Att skicka mail, och gräva ner mig i bildbehandlingen av en obetydlig bild.

Det är lätt att bli upptagen och stressad, och ha ”fullt upp”. Ibland hinner jag aldrig hinner ta tag i det jag borde.

Så därför offrar jag nu två dagar, som jag hade kunnat använda till att avverka massor av punkter på to do-listan. Under de här två dagarna ska jag istället fundera kring vilka få saker jag borde rikta min energi mot.

Det är nu tisdag morgon. Solen är på väg upp över Berlin. Morgondimman lättar. Jag ser framemot dagarna här.

Hur tänker du kring din produktivitet? Lämna en kommentar eller skicka ett mail.

Snart finns en riktig blogg här på apeloga.se, och idén är att den ska innehålla både tankar om fotografi och om businessen bakom bilderna. Är den här typen av inlägg intressanta för dig? Låt mig veta vad du tycker!

Du kan få alla blogginlägg direkt skickade till din inkorg varje tisdagsmorgon. Skriv upp dig här!

Artikelskribent:
Adam Haglund

2 reaktioner till “Konferens med mig själv”

Lämna ett svar