Maximera mera!

Maximera mera!


Vill du få mer för dina pengar när du köper företagsfilm? Det finns faktiskt ett rätt enkelt sätt att uppnå det. Läs nedan hur vi kan hjälpa dig spara pengar på filminspelningar.

Maximera inspelningen

När företag kontaktar oss för att göra film så vet de oftast vad de vill ha: En reklamfilm, kanske några porträttfilmer, eller liknande.

So far, so good.

När vi sedan gör själva filminspelningen så blir det mycket jobb, och det tar mycket tid. Det är planeringsmöten, förproduktion, fler möten, det är kanske en resa till inspelningen, inspelningsdagar och redigering. Allt för att leverera bästa möjliga produktion för vår kund.

Men för att få så mycket film som möjligt för pengarna kan det vara en idé att ta idéprocessen ett steg längre.

Gör mer av det inspelade materialet!

Det är tämligen enkelt för oss att anpassa det inspelade materialet. Säg att vi har planerat en tvåminuters företagsfilm om en av era anställda eller ert företag. Den filmen är perfekt för er hemsida, men den är alldeles för lång för sociala medier. Istället kan vi klippa ner den till en 30-sekundersversion som har större chans för spridning och likes.

Se där! En film blev två filmer, utan behov av extra inspelningsdagar.

Ett annat scenario kan vara att kunden vill ha fyra personporträttfilmer. Detta kan då resultera i fyra kortfilmer, i vardera två olika versioner. Dessutom kan det bli en en best-of-film, där vi tar det bästa ur varje film, lägger på stämningsfull musik och en bra VoiceOver och BAM! Du har nu en grym reklamfilm som visar dina anställda på ett ärligt och kostnadseffektivt sätt.

Case: En film blev flera filmer

För inte så länge sedan gjorde vi en film för Bageri Leve.

När filmen var färdig så märkte vi att vi hade mycket snyggt, oanvänt material kvar. Sådant som gör lite ont att lägga i papperskorgen.

Så vi funderade på om vi kunde göra mer av materialet. Resultatet blev nya unika filmer, utan att behöva filma nytt material. Kostnadseffektivitet de luxe.

Sådana där korta filmer är perfekt för Instagram och Facebook.

Så, nästa gång du planerar en filminspelning, lägg gärna in lite extra luft i schemat för att ha tid att filma lite extra material. Det kan visa sig vara ett smart drag: Plötsligt får du mer, och bättre, film för pengarna. Och när ni ändå är igång med en filminspelning – passa på att ta lite stillbilder som kompletterar perfekt till filmen som ni kan använda på hemsidan eller era sociala medier.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikelskribent:
Michael Gartner

Lämna ett svar