Min praktik på Apelöga

Bild tagen under min praktik på Apelöga i snölandskap.

Min praktik på Apelöga


Då var min praktik på Apelöga slut, för mig Jonathan alltså, efter att ha varit här på Apelöga under hösten 2020. Oj vad det har gått fort, men det gör det när man har roligt sägs det och roligt har jag haft! Inför praktiken var jag något nervös, jag visste inte vart jag skulle landa under höstterminen. Dessutom var Covid-19 i full fart och jag var orolig om jag skulle få möjlighet att göra några roliga eller spännande jobb. Vem vet, jag kanske bara skulle få sitta hemma och redigera bilder hela dagarna? Men det var inte planen för mig.

När jag fick beskedet att jag skulle få göra min praktik på Apelöga blev jag något lugnare, det var trots allt nummer 1 på min önskelista av praktikplatser. Men helt lugn blev jag inte förens någon vecka innan jag började. Jag öppnade min mail en morgon och där låg ett mail från Apelöga, med alla medarbetare som avsändare. Jag öppnar mailet och hittar ett personligt kort som hälsar mig välkommen samt ett upplägg av första veckan och vad jag skulle få göra. Kände mig som en del av gänget innan jag ens börjat och den känslan blev bara starkare med tiden.

Nu har jag varit här i några månader och har fått möjligheten att göra en massa roliga uppdrag. Allt från att fotografera Malmös olika sidor till att dokumentera stora energileverantörers diverse utbyggen och utveckling. Jag har även fått följa en man som bygger bilar värda miljoner. Oavsett vad uppdraget har varit så har jag haft ett toppen team i ryggen som har hjälpt och stöttat mig på vägen. Covid-19 har ställt till det en del under hösten men vi har, tillsammans med våra uppdragsgivare, kunnat hitta lösningar på de problem som har uppstått.

Jag har fått lära mig massor om att fotografera på uppdrag, hur man måste vara flexibel och uppmärksam samt att det alltid finns fina bilder att ta om man bara letar ordentligt.

Rebecca, en av fotograferna, har visat och lärt mig massor om bildredigering och hur man kan spara timmars arbete med några snabba klick. Det har varit en lifesaver vid mer än ett tillfälle! Men alla här hoppar in och hjälper en. Therese, vår projektledare, finns alltid där med ett leende och guidar en fram när man känner sig vilsen. Michael, filmare och regissör, full av energi tar med en på häftiga filminspelningar och har ofta ett skämt i bakfickan. Christian som också är fotograf och min handledare tar med mig på massa fotouppdrag där han visar hur man tar intressanta och unika bilder.

Summan av kardemumman är att detta halvår jag haft här har varit väldigt roligt och lärorikt och jag tackar alla på Apelöga för denna tiden!

Här följer några av alla bilder jag tagit under min tid här.

Bild tagen under min praktik på Apelöga på pojke vid fontän.

 

 

 

 

 

Skulle du också vilja ha din praktik på Apelöga? Hör av dig!

Artikelskribent:
Jonathan Elbaz

Lämna ett svar