Rätt förutsättningar ger bäst filmer

Safety first!

Rätt förutsättningar ger bäst filmer


”Ge en man en fisk och han är mätt för dagen. Ge en filmare rätt förutsättningar så skapar han bättre filmer resten av livet”.

Jag är inte helt säker på att citatet ser ut så, men ungefär.

Lite vatten har aldrig dödat någon

 

En stor del av de filmer vi gör på Apelöga är företagsfilmer där anställda på företaget berättar om deras produkter och deras företagskultur på ett inspirerande sätt.

Vissa saker kan vi inte planera när man jobbar dokumentärt som vi gör. Blir det dessutom för uppstyrt kommer vi ifrån den känslan vi försöker uppnå. Men det finns tre parametrar som jag, i den mån jag kan, försöker styra för att ge oss själva de bästa möjligheterna för att göra en bra film för våra kunder.

Motljus!

Vad som sägs.

Det är ju det här all storytelling grundar sig i: Vad är det som ska sägas? Är det intressant? Är det gripande? Är det spännande? Här har kunden oftast en idé och målsättning på vad de vill förmedla och sedan är det upp till oss att få fram essensen och verkligen hjälpa dem att berätta det som behövs.

Hur det sägs.

Det här ska inte underskattas. Hur intressant det än är så måste det förmedlas med rätt entusiasm och energi. Och don’t even get me started på hur kort allt ska vara nuförtiden. Det sägs att vi har 3-6 sekunder på oss att fånga intresset hos tittaren. Då kan vi inte vara sävliga framför kameran utan då gäller det att ge allt. Lite av detta kan räddas i redigeringen, men detta är ofta något som jag och talangen jobbar mycket med tillsammans på plats.

Hur det ser ut.

Och till slut kommer en annan väldigt, väldigt viktig faktor: Hur filmen ser ut, vad vi ser och hör när vi tittar på filmen.
Här är det upp till oss på Apelöga att vägleda och komma med förslag på saker som kan göra filmen snyggare. Ska vi filma ute i naturen så löser det sig självt, men det är kanske på ett vardagligt kontor? Hur visar man verksamheten från dess bästa sida?

Fyller man alla tre kriterier så får man allt som oftast en väldigt fin film.

Den himmelen alltså!

 

Dags att göra film?
 Skriv eller ring, så snackar vi!

Artikelskribent:
Michael Gartner

Lämna ett svar