Start

FOTO OCH FILM FÖR FÖRETAG

Vill du nå ut bättre med ditt budskap? Vill du ha filmer och bilder som gör att du får bättre kontakt med dina kunder? Vi kan hjälpa dig.

Apelöga är en fotobyrå med ett autentiskt bildspråk. Våra fotografer och filmare har en bakgrund inom fotojournalistik.

Vi tror på att autentisk kommunikation skapar bra relationer. Det är i denna anda vi arbetar, med film och foto.

Vår bas är i Malmö och vi gör uppdrag över hela landet.

NÅGRA AV VÅRA KUNDER


SENASTE NYTT

 • Fotografisk idétorka – och lösningen

  Den här tiden på året kan det vara svårt att hitta inspirationen och motivationen att ge sig ut och fotografera. Det är lätt att hitta ursäkter: vädret, kylan eller, den vanligaste ursäkten av alla, avsaknaden av prylar. Just prylar är något som de flesta fotografer har alldeles för mycket av, men trots det saknas alltid något – åtminstone har jag alltid känt så. Ibland är det bra att påminna sig om att fotografi handlar om att se och inte om vad man håller i handen. Min kollega Michael, filmare och regissör på Apelöga, gav mig en nyttig utmaning i somras. Han köpte en riktigt usel kamera för 100 kronor på blocket och gav mig i uppdrag att ta bra porträttbilder med den. Det blev en film, se den gärna.   Bildskapande handlar inte i första hand om teknik. En fotograf som inte kan ta en bra bild med en dålig kamera kan inte ta en bra bild med en bra kamera heller. För att ta bra bilder behöver du som fotograf i första hand kunna läsa av ljuset. Sen gäller det att hitta ett utsnitt och en komposition som lyfter din berättelse eller framhäver ditt motiv på ett önskat sätt. När allt det är på plats återstår ändå det viktigaste: hur du som fotograf förhåller dig till det du har framför kameran. Om du fotograferar människor återspeglas ditt förhållningssätt i deras uttryck. Tillbaka till idétorkan, för om det överhuvudtaget ska bli en bild behövs ett motiv. Ibland känns det verkligen som att det inte finns någonting som är värt att fotografera. Kanske har man sett och imponerats av andra fotografers bilder, men kan inte riktigt implementera det i det egna fotograferandet. Så, vad gör man? Det enda som fungerar för mig är att fotografera mig ur perioder av låg inspiration. Jag börjar med att begränsa mig rent tekniskt till en kamera och ett fast objektiv. Därefter sänker jag kraven på perfekta ljusförhållanden och fotograferar det som utspelar sig i min vardag. I mitt fall blir det mest bilder på mina barn när de hittar på olika saker. Merparten av dessa bilder visar jag inte för någon, men fotar man bara tillräckligt mycket så kommer det att leda till bra bilder och så småningom nya idéer och ny inspiration. Från familjealbumet:                  

 • Filmproduktion i norr

  Filmproduktion i vinterlandskap

  I slutet av 2020 åkte vi från Malmö till Strömsund som ligger 3 timmars bilfärd norr om Sundsvall för att göra film åt Uniper.  Energibolaget har investerat i stora batteristationer som ska användas tillsammans med vattenkraftverket på Lövön. Läs mer om projektet här. Filmen vi åkte dit för att producera skulle kort berätta om projektet samt visa när batterimodulerna blev installerade. Dagen innan vi åkte upp var det inte en snöflinga i närheten av platsen vi skulle filma. Men från det att vi åkte upp till det att vi åkte hem igen (närmare 18 timmar var vi i Strömsund) snöade det konstant. Några decimeter snö över en natt! Under resan passade vi även på att göra en Behind the scenes film som ni ser ovan följt av lite bilder från uppdraget. Vi var förvarnade om väderprognosen men kunde som skåningar ändå inte riktigt greppa hur mycket det kunde snöa. Men filmen skulle göras ändå, show must go on.       En liten sidohistoria som jag gärna delar med mig om är hur jag och min fotograf Peter hade förberett oss så gott vi kunde med underställ, överdragsbyxor och ylletröjor. Vår praktikant Jonatan däremot, han körde jeans, sneakers och en vinterjacka där knapparna gått sönder så han stängde jackan med säkerhetsnålar. Whatever works! Uppdragets slutresultatet? Det ser du nedan. Att göra content för bolag, att beskriva deras projekt och värderingar är något vi gör ofta här på Apelöga. Vill du också göra film med oss? Såklart du vill! Maila mig här!

 • Porträtt - medarbetare i rörelse

  Medarbetarporträtt

  I ett tidigare inlägg har vi skrivit om hur en bra bild kan skapa mervärde. Kortfattat handlar det om att en bra bild förstärker ditt företag och en dålig bild kan försvaga. Genom att ha bra medarbetarporträtt ökar du sannolikheten till att andra vill jobba med er. Nu träder vi in i ett nytt år, förhoppningsvis ett som kommer bli lite lättare att navigera i än det föregående. Men oavsett rådande omständigheter fortsätter världen snurra. Det innebär såklart också att ett företags behov av nytt material finns kvar eller kanske rentav ökar. Kanske är det här året ni väljer att uppdatera era porträtt? När det kommer till medarbetarporträtt kan det se ut på många olika sätt och kan tas på många olika platser. Det gäller också att hitta ett sätt att ta porträtt som speglar er verksamhet och skapar förtroende i er bransch – ska de vara  lekfulla eller allvarsamma? Eller något där i mellan? Ska bilden tas i någon speciell miljö som säger något om ert företag? Det finns många vägar att gå, fundera på vad som passar ert företag bäst och satsa på det. Vi sitter gärna med i ett samtal och pratar om vilka bilder som skulle passa er. Oavsett om det landar i att bilderna tas i studio, på kontoret eller ute i en park, ser våra fotografer till att anpassa sig efter hur eventuella restriktioner ser ut. På Apelöga är vi, har alltid varit och kommer fortsätta att vara så flexibla som det går, även i dessa tider när det verkligen krävs. Här kommer inspiration i form av några exempel på hur olika medarbetarporträtt kan se ut. Hör gärna av er om ni funderar på nya bilder för att diskutera vad som skulle passa just ert företag.                


APELÖGA PÅ INSTAGRAM

KONTAKTA OSS

Vill du prata foto?

Christian

Christian Andersson
FOTOGRAF

christian.andersson@apeloga.se
070 - 324 02 22

Vill du prata film?

Michael

Michael Gartner
FILMARE

michael.gartner@apeloga.se
073 - 083 00 17

Vill du prata projekt?

Therese V.

Therese Vorbau
PROJEKTLEDARE

therese.vorbau@apeloga.se
070 - 888 79 28

Vill du ha svar på allt?

Anders

Anders Liljenberg
NEW BUSINESS DIRECTOR

anders.liljenberg@apeloga.se
076 - 637 90 45


MALMÖ

Jörgen Ankersgatan 20
211 47 Malmö, Sweden

NÅGRA FLER AV VÅRA KUNDER