Start

FOTO OCH FILM FÖR FÖRETAG

Vill du nå ut bättre med ditt budskap? Vill du ha filmer och bilder som gör att du får bättre kontakt med dina kunder? Vi kan hjälpa dig.

Apelöga är en fotobyrå med ett autentiskt bildspråk. Våra fotografer och filmare har en bakgrund inom fotojournalistik.

Vi tror på att autentisk kommunikation skapar bra relationer. Det är i denna anda vi arbetar, med film och foto.

Vår bas är i Malmö och vi gör uppdrag över hela landet.

NÅGRA AV VÅRA KUNDER


SENASTE NYTT

  • En bra fotograf med en dålig kamera.

    “Photography has no rules, it is not a sport. It is the result which counts, no matter how it is achieved.” – Bill Brandt Citatet ovan är från den berömda fotografen Bill Brandt och han berör något i citatet som jag tänker på när jag är sugen på att köpa en ny kamera eller objektiv – kommer det här verkligen att göra mina bilder/filmer bättre? När jag levererar en film eller när våra fotografer visar deras senaste bilder för våra uppdragsgivare är det väldigt sällan de frågar vilken kamera vi använder. De bryr sig inte om att vi har fått kämpa mot taskiga väderförhållande, krångliga menyer på våra kameror eller sovit dåligt på grund av småbarn med järnviljor – det är bilden, det är filmen, det är resultatet som betyder något. Men sen finns det de andra. De okunniga. De lite dryga. “Wow vilka fina bilder, du måste ha en bra och dyr kamera.” – Uppdragsgivare, familjemedlemmar, vänner osv. Det är ju inte kameran som tar bilden, det är fotografen, protesterar vi. Men om sanningen ska fram, så har de ju rätt i sitt påstående. Vi har oftast en väldigt bra kamera. Varför har vi det, om det ändå är fotografen som tar bilden? Med den frågeställningen i bakhuvudet ville jag utmana vår fotograf Christian. Kunde han lägga ifrån sig sin Canon 5D mark IV och svindyra Sigma Art-objektiv och ta lika bra bilder med en sämre och billigare kamera? Se utmaningen i filmen ovan!                    

  • Beställ era sommarbilder nu 

    Läste ni vårt inlägg härom veckan där vi blickade tillbaka på den minst sagt märkliga vår som passerat? I så fall vet ni kanske redan att vi planerat för en sommarpitch även i år. Egentligen var det inte helt självklart att avsluta vårens erbjudande med ett nytt… ja just det, erbjudande. Men vi brukar köra en sommarpitch och den är väldigt uppskattad av våra uppdragsgivare. Sommaren är en lustig period på så sätt att när alla andra varvar ner, checkar ut från mejlen och tänder grillen, då är det dags för oss att kavla upp ärmarna. Anledningen? Att de bästa bilderna tas på sommaren. Och film har samma fina förutsättningar, tack vare ljuset och vackra gröna omgivningar. I år tänker vi oss sommarpitchen särskilt anpassad till våren som varit, det vill säga eventuella budgetar som fortfarande är åtstramade. Därför erbjuder vi förutom beställning och betalning i höst även förmånliga paketpriser. Du kan med andra ord boka in en fotografering med oss i sommar – och ta tag i urval och köp först när du är tillbaka på kontoret igen. Vi erbjuder också den som vill, möjlighet att betala fram till och med slutet på oktober. Sommarens erbjudande Vår prismodell är ser ut som vanligt. Första bilden kostar 6 000 kronor och följande bilder 1 000–4 000 kronor styck beroende på typ av fotografering, behov av retusch osv. Årets sommarerbjudande ger ett extra förmånligt pris till er som vill köpa ett helt gäng bilder. Ju fler ni beställer desto bättre rabatt. Lilla paketet 10 bilder eller fler 15 procent rabatt på hela beställningen inkl. första bilden Stora paketet 20 bilder eller fler 25 procent rabatt på hela beställningen inkl. första bilden Klicka här för att hämta vår pdf med sommarens erbjudande som också innehåller exempel på tidigare, omtyckta sommarbilder vi tagit. Vill du boka in en fotografering eller bolla en idé? Hör gärna av dig till vår projektledare therese.vorbau@apeloga.se.  Och ps, vill du hellre göra film? Då finns vår filmare och regissör michael.gartner@apeloga.se tillgänglig. Hoppas vi får chansen att jobba ihop i sommar!

  • Hur gick det för Apelöga under coronavåren?

    En hel vår har passerat och den har varit minst sagt annorlunda både privat och arbetsmässigt. Människor har hållit avstånd, inte rest i onödan och haft videomöten som aldrig förr. På Apelöga kan vi inte helt undvika de fysiska mötena, eftersom vi måste vara på plats när vi filmar och fotograferar. Men både vi och våra uppdragsgivare har varit extra aktsamma och anpassat alla produktioner efter rådande förutsättningar. Med facit i hand har vi klarat våren helt okej. Ekonomiskt har det varit kärvt för många i vår bransch. Fotografer, kommunikationsbyråer och andra närliggande verksamheter har drabbats när budgetar stramats åt. Samtidigt har konkurrensen ökat, eftersom fler haft mindre att göra. I våras när vi märkte att flera produktioner sköts upp, först några veckor och senare på obestämd framtid, insåg vi att vi måste tänka till. Vi har aldrig konkurrerat med pris som främsta faktor, men har å andra sidan heller aldrig verkat i en pandemi då förutsättningarna på marknaden plötsligt är helt annorlunda. Om Apelöga skulle prova att köra ett riktigt pangerbjudande någon gång, då kanske nu vore helt rätt tid? Två månader senare ser vi att utfallet varit positivt i vissa avseenden och mer utmanande i andra. Det bästa är att vi klarat oss igenom våren och fakturerat så pass mycket att vi kunnat betala löner. Däremot har det varit en utmaning att fördela arbetstiden eftersom vi infört korttidsarbete. Vissa veckor har varit arbetstunga, andra mer luftiga – egentligen inget konstigt med det men vi har ju också haft färre timmar att spela med. Sen har vi själva erbjudandet. Hur många skulle ha bokat in jobb med oss utan rabatten? Hade det gått jämnt ut, genom att vi fått mer betalt per jobb, men haft färre uppdrag? Svårt att säga, och så här i efterhand spelar det kanske inte så stor roll. Vi är glada och ödmjuka inför att vi fått fortsatt förtroende att leverera film och foto trots de märkliga förutsättningar som styrt samhället under våren. Med det sagt vill vi önska er en härlig midsommarhelg! Och berätta att ni gärna får titta in här i nästa vecka igen, då kommer vi nämligen blogga om hur vi tänkt oss den årliga sommarpitchen. För nu går vi ju in i den tid på året som ger allra vackrast bilder – och dessutom gör det enkelt att jobba utomhus och hålla avstånd. Stay tuned!


APELÖGA PÅ INSTAGRAM

KONTAKTA OSS

Vill du prata foto?

Christian

Christian Andersson
FOTOGRAF

christian.andersson@apeloga.se
070 - 324 02 22

Vill du prata film?

Michael

Michael Gartner
FILMARE

michael.gartner@apeloga.se
073 - 083 00 17

Vill du prata projekt?

Therese V.

Therese Vorbau
PROJEKTLEDARE

therese.vorbau@apeloga.se
070 - 888 79 28

Vill du ha svar på allt?

Anders

Anders Liljenberg
NEW BUSINESS DIRECTOR

anders.liljenberg@apeloga.se
076 - 637 90 45


MALMÖ

Jörgen Ankersgatan 20
211 47 Malmö, Sweden

NÅGRA FLER AV VÅRA KUNDER