Start

FOTO OCH FILM FÖR FÖRETAG

Vill du nå ut bättre med ditt budskap? Vill du ha filmer och bilder som gör att du får bättre kontakt med dina kunder? Vi kan hjälpa dig.

Apelöga är en fotobyrå med ett autentiskt bildspråk. Våra fotografer och filmare har en bakgrund inom fotojournalistik.

Vi tror på att autentisk kommunikation skapar bra relationer. Det är i denna anda vi arbetar, med film och foto.

Vår bas är i Malmö och vi gör uppdrag över hela landet.

NÅGRA AV VÅRA KUNDER


SENASTE NYTT

  • Medarbetarporträtt

    Vi har skrivit i tidigare inlägg om hur en bra bild kan skapa mervärde för ert företag. Nu träder vi in i ett nytt år, förhoppningsvis ett som kommer bli lite lättare att navigera i än det föregående. Men oavsett rådande omständigheter fortsätter världen snurra. Det innebär såklart också att ett företags behov av nytt material finns kvar eller kanske rentav ökar. Kanske är det här året ni väljer att uppdatera era porträtt? Låt oss ge lite inspiration på hur ett medarbetarporträtt kan se ut. När det kommer till medarbetarporträtt kan ett porträtt se ut på så många olika sätt och kan tas på många olika platser. Något att tänka på är också vilken bransch ert företag är i. Det gäller att hitta ett sätt att ta porträtt som speglar er verksamhet och skapar förtroende i den branschen – ska de vara  lekfulla eller allvarsamma? Eller något där i mellan? Det finns många vägar att gå, fundera på vad som passar ert företag bäst och satsa på det. Oavsett om bilderna tas i studio, på kontoret eller ute i en park, ser våra fotografer till att anpassa sig efter hur eventuella restriktioner ser ut. På Apelöga är vi, har alltid varit och kommer fortsätta att vara så flexibla som det går, även i dessa tider när det verkligen krävs. Här kommer inspiration i form av några exempel på hur olika medarbetarporträtt kan se ut. Hör av er om ni själva går i tankar om nya bilder för att diskutera vad som skulle passa just ert företag.                

  • Min praktik på Apelöga

    Då var praktiken slut för mig, Jonathan alltså, efter att ha varit här på Apelöga under hösten 2020. Oj vad det har gått fort, men det gör det när man har roligt sägs det och roligt har jag haft! Inför praktiken var jag något nervös, jag visste inte vart jag skulle landa under höstterminen. Dessutom var Covid-19 i full fart och jag var orolig om jag skulle få möjlighet att göra några roliga eller spännande jobb. Vem vet, jag kanske bara skulle få sitta hemma och redigera bilder hela dagarna? Men det var inte planen för mig. När jag fick beskedet att jag skulle få göra min praktik på Apelöga blev jag något lugnare, det var trots allt nummer 1 på min önskelista av praktikplatser. Men helt lugn blev jag inte förens någon vecka innan jag började. Jag öppnade min mail en morgon och där låg ett mail från Apelöga, med alla medarbetare som avsändare. Jag öppnar mailet och hittar ett personligt kort som hälsar mig välkommen samt ett upplägg av första veckan och vad jag skulle få göra. Kände mig som en del av gänget innan jag ens börjat och den känslan blev bara starkare med tiden. Nu har jag varit här i några månader och har fått möjligheten att göra en massa roliga uppdrag. Allt från att fotografera Malmös olika sidor till att dokumentera stora energileverantörers diverse utbyggen och utveckling. Jag har även fått följa en man som bygger bilar värda miljoner. Oavsett vad uppdraget har varit så har jag haft ett toppen team i ryggen som har hjälpt och stöttat mig på vägen. Covid-19 har ställt till det en del under hösten men vi har, tillsammans med våra uppdragsgivare, kunnat hitta lösningar på de problem som har uppstått. Jag har fått lära mig massor om att fotografera på uppdrag, hur man måste vara flexibel och uppmärksam samt att det alltid finns fina bilder att ta om man bara letar ordentligt. Rebecca, en av fotograferna, har visat och lärt mig massor om bildredigering och hur man kan spara timmars arbete med några snabba klick. Det har varit en lifesaver vid mer än ett tillfälle! Men alla här hoppar in och hjälper en. Therese, vår projektledare, finns alltid där med ett leende och guidar en fram när man känner sig vilsen. Michael, filmare och regissör, full av energi tar med en på häftiga filminspelningar och har ofta ett skämt i bakfickan. Christian som också är fotograf och min handledare tar med mig på massa fotouppdrag där han visar hur man tar intressanta och unika bilder. Summan av kardemumman är att detta halvår jag haft här har varit väldigt roligt och lärorikt och jag tackar alla på Apelöga för denna tiden! Här följer några av alla bilder jag tagit under min tid här.           Skulle du också vilja ha din praktik på Apelöga? Hör av dig!

  • En bra fotograf med en dålig kamera.

    “Photography has no rules, it is not a sport. It is the result which counts, no matter how it is achieved.” – Bill Brandt Citatet ovan är från den berömda fotografen Bill Brandt och han berör något i citatet som jag tänker på när jag är sugen på att köpa en ny kamera eller objektiv – kommer det här verkligen att göra mina bilder/filmer bättre? När jag levererar en film eller när våra fotografer visar deras senaste bilder för våra uppdragsgivare är det väldigt sällan de frågar vilken kamera vi använder. De bryr sig inte om att vi har fått kämpa mot taskiga väderförhållande, krångliga menyer på våra kameror eller sovit dåligt på grund av småbarn med järnviljor – det är bilden, det är filmen, det är resultatet som betyder något. Men sen finns det de andra. De okunniga. De lite dryga. “Wow vilka fina bilder, du måste ha en bra och dyr kamera.” – Uppdragsgivare, familjemedlemmar, vänner osv. Det är ju inte kameran som tar bilden, det är fotografen, protesterar vi. Men om sanningen ska fram, så har de ju rätt i sitt påstående. Vi har oftast en väldigt bra kamera. Varför har vi det, om det ändå är fotografen som tar bilden? Med den frågeställningen i bakhuvudet ville jag utmana vår fotograf Christian. Kunde han lägga ifrån sig sin Canon 5D mark IV och svindyra Sigma Art-objektiv och ta lika bra bilder med en sämre och billigare kamera? Se utmaningen i filmen ovan!                    


APELÖGA PÅ INSTAGRAM

KONTAKTA OSS

Vill du prata foto?

Christian

Christian Andersson
FOTOGRAF

christian.andersson@apeloga.se
070 - 324 02 22

Vill du prata film?

Michael

Michael Gartner
FILMARE

michael.gartner@apeloga.se
073 - 083 00 17

Vill du prata projekt?

Therese V.

Therese Vorbau
PROJEKTLEDARE

therese.vorbau@apeloga.se
070 - 888 79 28

Vill du ha svar på allt?

Anders

Anders Liljenberg
NEW BUSINESS DIRECTOR

anders.liljenberg@apeloga.se
076 - 637 90 45


MALMÖ

Jörgen Ankersgatan 20
211 47 Malmö, Sweden

NÅGRA FLER AV VÅRA KUNDER