Start

FOTO OCH FILM FÖR FÖRETAG

Vill du nå ut bättre med ditt budskap? Vill du ha filmer och bilder som gör att du får bättre kontakt med dina kunder? Vi kan hjälpa dig.

Apelöga är en fotobyrå med ett autentiskt bildspråk. Våra fotografer och filmare har en bakgrund inom fotojournalistik.

Vi tror på att autentisk kommunikation skapar bra relationer. Det är i denna anda vi arbetar, med film och foto.

Vår bas är i Malmö och vi gör uppdrag över hela landet.

NÅGRA AV VÅRA KUNDER


SENASTE NYTT

 • Safety first!

  Rätt förutsättningar ger bäst filmer.

  ”Ge en man en fisk och han är mätt för dagen. Ge en filmare rätt förutsättningar så skapar han bättre filmer resten av livet”. Jag är inte helt säker på att citatet ser ut så, men ungefär.   En stor del av de filmer vi gör på Apelöga är företagsfilmer där anställda på företaget berättar om deras produkter och deras företagskultur på ett inspirerande sätt. Vissa saker kan vi inte planera när man jobbar dokumentärt som vi gör. Blir det dessutom för uppstyrt kommer vi ifrån den känslan vi försöker uppnå. Men det finns tre parametrar som jag, i den mån jag kan, försöker styra för att ge oss själva de bästa möjligheterna för att göra en bra film för våra kunder. Vad som sägs. Det är ju det här all storytelling grundar sig i: Vad är det som ska sägas? Är det intressant? Är det gripande? Är det spännande? Här har kunden oftast en idé och målsättning på vad de vill förmedla och sedan är det upp till oss att få fram essensen och verkligen hjälpa dem att berätta det som behövs. Hur det sägs. Det här ska inte underskattas. Hur intressant det än är så måste det förmedlas med rätt entusiasm och energi. Och don’t even get me started på hur kort allt ska vara nuförtiden. Det sägs att vi har 3-6 sekunder på oss att fånga intresset hos tittaren. Då kan vi inte vara sävliga framför kameran utan då gäller det att ge allt. Lite av detta kan räddas i redigeringen, men detta är ofta något som jag och talangen jobbar mycket med tillsammans på plats. Hur det ser ut. Och till slut kommer en annan väldigt, väldigt viktig faktor: Hur filmen ser ut, vad vi ser och hör när vi tittar på filmen. Här är det upp till oss på Apelöga att vägleda och komma med förslag på saker som kan göra filmen snyggare. Ska vi filma ute i naturen så löser det sig självt, men det är kanske på ett vardagligt kontor? Hur visar man verksamheten från dess bästa sida? Fyller man alla tre kriterier så får man allt som oftast en väldigt fin film.   Dags att göra film?
 Skriv eller ring, så snackar vi!

 • Bra företagsporträtt skapar mervärde

  De flesta av oss vill göra affärer med personer vi gillar, som är trygga i sina roller och som trivs med sina arbeten. Vi människor är inte mer komplexa än så, vi dömer snabbt och är känslostyrda när vi gör våra val. Bilder triggar känslor och en bra bild förstärker ett varumärke medan en dålig försvagar. Ett riktigt bra företagsporträtt berättar någonting om personen på bilden och det företag hen jobbar på. Oavsett om bilden utstrålar stolthet, uppriktighet, seriositet, värme eller glädje, så kommer den att möta en betraktare. Det kan vara en kund eller en uppdragsgivare som är någonstans i en process, ett steg är redan taget och det kan vara små saker som styr nästa – kanske bara en känsla. Vi på Apelöga anlitas ofta för att ta företagsporträtt. Bilderna nedanför är från samarbeten vi själva gillar väldigt mycket och som samtidigt skiljer sig åt sinsemellan.   E.ON När vi tar porträtt för E.ON är det personligheten i fokus. Det är individuella porträtt där bakgrunden varierar mellan porträtten. Varje person fotograferas på några olika platser i närheten av varandra. E.ON använder sig av både färgbilder och svartvita bilder vilket vi tycker är kul.         Telavox För Telavox har vi tagit två sorters porträtt. Porträtt “in action” som samtidigt är miljöbeskrivande och färgglada studioporträtt som är lekfulla och peppiga.     Wihlborgs Wihlborgs porträtt påminner om E.ONs, men eftersom Wihlborgs är ett fastighetsbolag är också själva platsen viktig. Bakgrunden är visserligen i oskärpa, men den finns ändå där som en inramning och ger karaktär åt bilderna. Vi tar också varianter på varje person, där omgivningen får olika mycket “plats” i bilden.       Advokaterna A och Partners Många advokatfirmor kör på med formella studioporträtt, det ville inte Advokaterna A och Partners göra. Tillsammans kom vi fram till en lösning där vi fotograferar mot grå betong. Bakgrunden håller ihop bilderna färg och stilmässigt och blir samtidigt en spännande kontrast mot både kläder och branschstandard.     Behöver ditt företag nya porträttbilder? Kontakta oss, så tar vi ett snack om hur vi kan hjälpa till.

 • Vi på Apelöga

  Är du Apelögas nästa kreativa medarbetare?

  Söker du nytt jobb i Malmö och vill jobba med något kreativt? Och på köpet vill hamna på en rolig byrå i inspirerande lokaler, där du i hög grad bestämmer över dig själv? Då kan det vara läge att söka dig till Apelöga. ___ Uppdatering: Sista ansökningsdag är 8 mars 2019 ___ Apelöga är en foto- och filmbyrå i Malmö som snart fyller 10 år. Vi är ett litet företag – åtta anställda – med familjär känsla och med en självstyrande organisation (hos oss finns ingen chef). Vilket betyder att alla medarbetare har stort ansvar. Nu vill vi få hjälp att växa ytterligare. Vi söker därför efter nya kompetenser som vill vara med på resan. Tjänst nr 1: Account manager Du har kanske erfarenhet som CD/AD på en reklambyrå, eller är van vid att köpa foto- och filmtjänster till företag. Du förstår den kreativa processen som ligger bakom foto- och filmproduktioner, och du kan vara en brygga mellan Apelögas fotografer och kunden. Om du dessutom är strategisk och förstår dig på affärsutveckling passar du perfekt. Tjänst nr 2: Digital marknadsförare Allt fler av våra kunder hittar oss online. Du kan hjälpa oss att stärka vår digitala närvaro ytterligare. Du kan tex UX/UI, SEO, SEM, och/eller kan projektleda frilansare som jobbar med detta. Det är också en fördel om du själv har erfarenhet av foto och film. För att lyckas tänker du outside the box. Du har kanske redan arbetat med Growht Hacker Marketing i något sammanhang? Tjänst nr 3: Organiserad HR-ish-person Du gillar ordning och reda, och du är bra på att peppa dina kollegor. Ska vi kalla det kontorsansvarig? Du kan hjälpa Apelöga att växa genom att hitta och svara på offentliga upphandlingar. Du kommer också att ta möten med nya och gamla kunder.   Förmodligen passar du inte in 100% på någon av profilerna ovan. Bra det! Om du kan kombinera egenskaper från de olika profilerna så ökar chanserna att du kan passa in hos oss. Dock, det allra viktigaste är inte vilka kompetenser och färdigheter du har. Det viktigaste är din inställning. Allt annat kommer du lära dig. Intresserad? Maila adam.haglund@apeloga.se och berätta varför du vill jobba på Apelöga, och varför Apelöga bör anställa dig.  


APELÖGA PÅ INSTAGRAM

KONTAKTA OSS

Vill du prata foto?

Erika

Erika Weiland
FOTOGRAF

erika.weiland@apeloga.se
073 - 545 11 61

Vill du prata film?

Michael

Michael Gartner
FILMARE

michael.gartner@apeloga.se
073 - 083 00 17

Vill du prata projekt?

Therese V.

Therese Vorbau
PROJEKTLEDARE

therese.vorbau@apeloga.se
070 - 888 79 28

Vill du ha svar på allt?

Anders

Anders Liljenberg
NEW BUSINESS DIRECTOR

anders.liljenberg@apeloga.se
076 - 637 90 45


MALMÖ

Jörgen Kocksgatan 65
211 20 Malmö

STOCKHOLM

Ludvigsbergsgatan 22
118 23 Stockholm

NÅGRA FLER AV VÅRA KUNDER